Интериор I-RP

I-RP е проект за типов интериорен дизайн на четири редови къщи, който се стреми да запази характера на отворените пространства и светлината в тях. Същевременно акцентът пада и върху създаването на микро-зони в общите пространства чрез вариативна употреба на материали и детайли и чрез подчертаване на границите между тях.

Приложени са два различни подхода към зона ден и нощ: нюансиран – за постигане на спокойната естетика в дневната и родителската част от къщите и контрастен – за останалите пространства като комуникационните зони, детските спални и бани. Светлите цветове и едромащабни материали създават ведро и отворено усещане на обитателите и гостите на дома.

Дъбовият паркет в естествен цвят, използван във всички спални зони, придава мекота и уют на помещенията. Допълват го детайли в естествен фурнир под формата на корпусни мебели, стенни пана, а в подпокривното пространство – цялостни стенни и тавански обшивки.
Специално внимание е обърнато на пропускането на естествена светлина в тъмните зони посредством врати от матово стъкло на стратегически места.
ВОДЕЩ ПРОЕКТАНТ:

Антонина Илиева

ЕКИП:

Яна Дзанато, Георги Влахов

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:

София, България

ГОДИНА НА ПРОЕКТА:

2023

ГОДИНА НА ЗАВЪРШВАНЕ:

2024