АПАРТАМЕНТ KB-DC

В основата на проекта за апартамент KB-T стои класическата архитектура със своите декоративни елементи. Порталът, сводът и арката са водещите похвати, интерпретирани в тристайното жилищно пространство в центъра на София.
Антрето е наследник на характерния за епохата вестибюл и е третирано необичайно като музейният му характер засилва идеята за представителна входна част.
Таванът представлява облицован с фурнир свод, подчертан с архитектурно осветление, а стенният гардероб е с огледални врати, за да придаде двойна дълбочина на пространството и да се разтвори в него. Декоративната насрещна стена носи вдъхновението си от португалската архитектура – богато декорирана с мозайка от цветна глазирана керамика.
Нетрадиционното третиране на входното пространство като централна част на жилищната единица, а не просто зона за преминаване, е подчертано и с обърнатата схема в останалите помещения. Характерни за дневната, спалните и баните са семплите бели стени, а противно на съвременната трактовка, декоративността добива плът в богатото орнаментиране на таваните и подовете. Оригиналният портал в дневната е запазен, а гипсовите корнизи и розети маркират допълнително класическия дух на пространствата.
Подвижните и корпусните мебели са с изчистени семпли линии и се наместват комфортно в създадената историческа еклектика.
ВОДЕЩ ПРОЕКТАНТ:

Антонина Илиева

ЕКИП:

Гергана Георгиева

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:

София, България

ГОДИНА НА ПРОЕКТА:

2024

ГОДИНА НА ЗАВЪРШВАНЕ:

2024