АПАРТАМЕНТ SBP-VS

Интериорният проект в „Bright Park” следва няколко принципа, които са спазени и проведени цялостно. Разпределението почти не е променено от оригиналното, като съществуващата сравнително голяма дълбочина на апартамента предполага по-богато осветление и визуална свързаност между помещенията. В тази връзка е търсена светлина и простор и във вътрешността на апартамента. Например връзката между антрето и дневната е осъществена чрез стъклена врата на ос, която превръща в условна границата между пространствата. По този начин, още от входната врата гледката към Витоша може да бъде видяна, тъй като апартаментът е богато остъклен.

Създаден е още един преход – нов отвор между дневната и кабинета, който посредством врата с плъзгане визуално разширява пространството и в тази зона.

Избраната гама за целия проект е пастелна в светли тонове, с дървесни детайли в мебелите и паралелно цветово съответствие в настилката. Пространството навсякъде е светло и се усеща леко още от самото влизане. Това е предпоставка за извитите форми на някои от мебелите, които правят преминаването покрай тях лесно, а пространството не твърдо дефинирано.

ВОДЕЩ ПРОЕКТАНТ:

Христина Христова, Антонина Илиева

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:

София, България

ГОДИНА НА ПРОЕКТА:

2020

ГОДИНА НА ЗАВЪРШВАНЕ:

2021

СНИМКИ: